Elektra vervangen: wat komt er allemaal bij kijken?

Een ouder huis heeft zo zijn charmes. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een jaren 30 huis op te knappen. Het moderniseren van zo’n woning brengt echter vaak elektriciteitsproblemen met zich mee.

Vroeger gebruikten we namelijk minder stroom dan tegenwoordig, waardoor oude huizen niet ingesteld zijn op meerdere lcd televisies, een elektrische auto, een inductie-kookplaat en een wasmachine en droger, die tegelijk aan staan. Hierdoor kunnen oudere huizen niet de hoeveelheid stroom voorzien die wij nodig hebben.

Lees verder

Het is daarom noodzakelijk om de huidige elektra in een woning te vervangen wanneer deze verouderd is of wanneer de elektra niet meer aan de eisen van de bewoners van het huis voldoet.

Maar wat komt er allemaal kijken bij het vervangen van de elektra? Dat leggen we in deze blog verder uit.

Oude stoppen vervangen

Elektriciteit aansluiten in een woning of uitbouw is geen gemakkelijke opgave.

Elektriciteit komt bij de meterkast uw huis binnen. Die verdeelt de stroom in groepen, die allemaal met een zekering en een groepsschakelaar beveiligd zijn tegen overbelasting en kortsluiting.

Om de elektra in een woning te laten voldoen aan de huidige standaard, worden de oude stoppen vervangen voor nieuwe groepen. Tevens worden er extra groepen aangemaakt om de spanning in het huis gelijkmatiger te verdelen. In enkele gevallen moet zelfs de complete groepenkast vervangen worden om aan de huidige eisen te voldoen.

Naast het vervangen van de stoppen, kiezen mensen er vaak voor om extra stroom- en schakelpunten in het huis aan te leggen. Regelmatig wordt dan ook de bedrading vervangen of extra bedrading aangelegd.

Oude bedrading vervangen

Elektriciteitsdraden transporteren de stroom door uw woning. Deze draden gaan een lange tijd mee, maar hebben geen oneindige levensduur.

De bedrading van vroeger wordt tegenwoordig als onveilig gezien. In de jaren 60 werd er voornamelijk aluminium gebruikt, in plaats van koper dat tegenwoordig de standaard is. Aluminium was weliswaar goedkoper, maar ook brandgevaarlijk.  Daarom is aluminium bedrading niet meer toegestaan en moet het vervangen worden

Hoe herkent u versleten bedrading?

Er zijn verschillende signalen waaraan u kunt zien dat de oude bedrading vervangen moet worden, zoals flikkerende lampen, brandlucht of wanneer er kleine schokjes van de elektriciteitsdraden afkomen. Deze signalen kunnen kortsluiting veroorzaken en – in het ergste geval – brand.

Neem daarom contact op met een ervaren elektricien als u vermoedt dat de bedrading in uw huis vervangen moet worden. Het gaat immers om uw veiligheid en die van uw woning.

Elektra aanleggen frezen in de muur woning

Kosten elektra vervangen

Het vervangen van elektra in een bestaande woning is een flinke klus. De prijs is zowel afhankelijk van de woonoppervlakte als van het aantal kamers.

De kosten van elektra aanleggen lopen uiteen van rond de €500 tot maximale kosten van €4500.

Als u elektra wilt laten aanleggen in uw gehele woning bent u daar gemiddeld €3.700 voor kwijt. Indien u elektra laat aanleggen in aparte ruimtes van het huis, dan ligt de prijs rond de €500.

Heeft u een inductiekookplaat of rijdt u een elektrische auto? Dan heeft u ook krachtstroom nodig. Krachtstroom is een elektriciteitsaansluiting met meer vermogen dan een standaard elektriciteitsaansluiting, waardoor de kosten voor het aanleggen van krachtstroom hoger liggen dan voor normale stopcontacten.

De precieze prijs van het vervangen van elektra hangt af van het aantal stopcontacten, het aantal lichtschakelaars, de hoeveelheid extra groepen in de meterkast en of er sleuven gefreesd moeten worden.

Elektra vervangen plafond woning

Vakkundige elektricien in Eindhoven

Bent u op zoek naar een elektricien die de huidige elektra in uw woning kan vervangen? De vakmensen van 040 Elektricien kunnen de elektra vervangen of aanleggen in uw nieuwbouwwoning, renovatiewoning of bedrijfspand.

Bij 040 Elektricien kunt rekenen op een team van ervaren elektriciens die veel ervaring hebben met het installeren van elektra of het verhelpen van storingen. Daarnaast kunt u ons ook bereiken voor het installeren van verlichting.

Wilt u meer weten over onze werkzaamheden en wat wij voor u kunnen betekenen? Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons telefonisch bereiken via 040-2051882 of stuur een mail naar info@040elektricien.nl.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Leonie

Voor een nieuwe werkplek in de garage compleet nieuw stroom laten aanleggen incl. de meterkast en kapjes en knoppen laten maken. Gekozen voor mooie stopcontacten en allemaal netjes aangelegd, ik ben zeer blij met het gemaakte werk.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×