Groep bijplaatsen? Is dit wel nodig?

Tegenwoordig verbruiken we steeds meer energie in onze huishoudens. We sluiten meer elektrische apparatuur aan op ons stroomnetwerk. In oudere huizen kan dit leiden tot overbelasting van groepen in de meterkast.

Soms dient u de meterkast te vernieuwen, maar een nieuwe groep bijplaatsen lost vaak al veel problemen op.

Lees verder

Wanneer de meterkast vernieuwen?

Uw meterkast/stoppenkast laten vernieuwen is een grote ingreep. Alleen bij oudere woningen is het raadzaam om uw meterkast te laten vervangen. Omdat oudere woningen niet over veiligheidsmaatregelen beschikken zoals een aardlekschakelaar.

Twijfelt u of uw installatie nog veilig is? Laat hem dan inspecteren door onze elektriciens.

Wij kunnen de nodige aanpassingen treffen en u eventueel voorzien van een nieuwe meterkast.

Wanneer een groep bijplaatsen?

Het tegelijkertijd gebruiken van elektrische apparatuur in het huishouden kan leiden tot stroomstoringen. Denk hierbij aan het gelijktijdig gebruiken van grootverbruikers zoals een wasmachine, droger, oven en strijkijzer.

Slaan bij u de stoppen door of valt de stroom uit bij gelijktijdig gebruik van deze apparatuur? Dan is het verstandig een groep bij te plaatsen.

Ook de aanschaf van nieuwe producten zoals een inductieplaat, een elektrische auto of andere apparaten die veel elektriciteit verbruiken, kan leiden tot overbelasting van uw stroomnetwerk.

Hieronder hebben we enkele redenen om een groep bij te plaatsen op een rijtje gezet:

Overbelasting van een groep

Slaat uw installatie uit bij het aansluiten van meerdere apparaten op uw stopcontacten? Dan bestaat de kans dat de groep die u gebruikt overbelast is. Dit komt vaak voor bij groepen waar grootgebruikers zoals vaatwassers, wasmachines, drogers en keukenapparatuur op aangesloten zitten.

In dit geval is het raadzaam om een groep bij te laten plaatsen. Hiermee voorkomt u storingen.

Producten met krachtstroom

Producten op krachtstroom vragen meer voltage dan de gebruikelijke 230 volt die uit uw stopcontacten komt. Apparaten als sauna’s, jacuzzi’s en terrasverwarmers werken op krachtstroom.

Gaat u dergelijke apparaten aanschaffen? Voorkom dan overbelasting door in de meterkast een nieuwe groep en een krachtstroomaansluiting bij te plaatsen.

Plaatsen van zonnepanelen

Zonnepanelen winnen aan populariteit. De panelen leveren groene stroom via uw meterkast aan uw woning en het elektriciteitsnetwerk.

Gaat u 12 of meer zonnepanelen aanschaffen? Dan is het noodzakelijk om een aparte groep bij te laten plaatsen. Wilt u zonnepanelen laten plaatsen? Bekijk dan de website van ons aangesloten bedrijf 040 Zonnepaneel!

Electrische auto

Elektrisch rijden brengt veel voordelen met zich mee, maar de auto moet ook opgeladen worden. Het oplaadpunt van uw elektrische auto werkt op krachtstroom. Dit vraagt om een nieuwe groep en krachtstroomaansluiting in uw meterkast.

Nieuwe keuken

Inductieplaten zijn de nieuwe standaard om te koken. De platen verbruiken echter veel energie, daarom worden deze fornuizen aangesloten op een zogenoemde “keukengroep”.

Beschikt u nog niet over een keukengroep? Dan is het verstandig deze bij te plaatsen. Zo kunt u ongehinderd uw oven, magnetron en inductieplaat tegelijkertijd gebruiken.

Zelf een groep bijplaatsen

Het is mogelijk zelf een groep bij te plaatsen, maar enige kennis van techniek en elektra is een vereiste. Verkeerd handelen en niet secuur werken kan leiden tot kortsluiting, brand, overbelasting van het netwerk of zelfs elektrocutie.

Daarnaast is het van belang dat u beschikt over een hoofdschakelaar die de stroom kan uitschakelen. Beschikt u niet over een hoofdschakelaar? Begin dan niet aan de werkzaamheden.

Een groep bijplaatsen blijft een gevaarlijke klus, daarom raden wij het aan om het te laten doen door een erkend elektricien. Zo weet u zeker dat het goed en veilig gebeurt.

Toch zelf een groep bijplaatsen? Dan moet u het eindresultaat laten controleren door een erkend elektricien. De verklaring van de elektricien stuurt u op naar uw verzekeraar, zo weet u zeker dat u volledig verzekerd blijft.

Bijplaatsen of vernieuwen?

040elektricien adviseert u graag over de keuze die bij uw situatie past. Daarnaast plaatsen onze gecertificeerde monteurs waar nodig een groep bij of vervangen de meterkast. Heeft u interesse in onze diensten of vragen? Neem dan contact met ons op.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Mevrouw Tielemans

OM de tuin wat mooier te maken geïnformeerd bij 040, via de site kwam ik daar terecht en een afspraak gemaakt. Op advies hebben we de tuin laten voorzien van led verlichting. Alles werkt prima en het is erg mooi geworden.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×