Stopcontact plaatsen

Heeft u meer huishoudelijke apparatuur voor uw woning aangeschaft waar stroom voor nodig is? Dan is het verstandig om een extra stopcontact te plaatsen. Een extra stopcontact aanleggen is namelijk veiliger dan losse verlengsnoeren gebruiken.

Geen idee waar u moet beginnen met het aansluiten van uw stopcontact? Hoeveel punten u op één en dezelfde groep kunt plaatsen? Of welk gereedschap u het beste kunt gebruiken?

Elektrotechnisch installatiebedrijf 040 Elektricien helpt u graag vakkundig verder.

Een stopcontact aanleggen

Bij het plaatsen van een stopcontact komt een hoop kijken. Stroom aansluiten moet namelijk veilig gebeuren. Wanneer er nog spanning op een elektrische installatie staat kan dit erg gevaarlijk zijn. Het is daarom van belang om de stroom uit te schakelen en dit vervolgens te controleren voordat u aan de slag gaat.

Heeft u de stroom eraf gehaald en bepaald waar het stopcontact moet komen? Dan kan de bedrading beginnen. De draden dienen eerst gestript te worden. Vervolgens kunnen deze bevestigd worden in de inbouwdoos. Het is van belang dat de bedrading op de juiste plek wordt geplaatst.

Geen idee waar de blauwe, bruine en groen/gele draden bevestigd moeten worden? Geen zorgen, 040 Elektricien staat altijd voor u klaar bij het aansluiten van uw stopcontacten en voor alles wat met elektriciteit te maken heeft.

Aansluiten wandcontactdoos

Wandcontactdozen (ook wel afgekort als WCD) zijn de bekendste contactdozen. Zoals het woord al doet vermoeden zijn dit contactdozen die worden bevestigd aan de wand. Wanneer een wandcontactdoos wordt aangesloten, wordt de wandcontactdoos aan de wand bevestigd door middel van een inbouwdoos, zoals hierboven benoemd.

Uw wandcontactdoos aansluiten? Wanneer de bedrading in de inbouwdoos geplaatst is kan deze aan de muur geschroefd worden. Vervolgens wordt de wandcontactdoos aan de inbouwdoos geschroefd. Door de wandcontactdoos is de bedrading netjes weggewerkt.

Zit alles op zijn plek? Dan kan de stroom weer worden aangezet.

Uw nieuwe huishoudelijke apparatuur is nu voorzien van een nieuw stopcontact.

Elektrotechnisch installatiebedrijf

Wilt u een stopcontact plaatsen of een wandcontactdoos aansluiten, maar bent u niet helemaal zeker van uw zaak?

Of heeft u problemen met het aansluiten van een wandcontactdoos?

040 Elektricien staat voor u klaar voor alles wat met elektriciteit te maken heeft. Van stroom aansluiten tot het regelen van verlichting in uw woning of tuin. Met een team van ervaren en erkende elektriciens staan wij altijd garant voor vakmanschap. In de regio rondom Eindhoven zorgen onze elektriciens voor uw comfort en veiligheid.

Hulp nodig bij het aansluiten van uw stroom, een stopcontact aanleggen of andere werkzaamheden? U kunt ook direct contact opnemen via 040-2051882 of stuur een mail naar info@040elektricien.nl. Weet u al wat u wilt, maar bent u benieuwd naar de kosten, vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan via onderstaand contactformulier. Wij komen graag met een passend prijsvoorstel.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Leonie

  Voor een nieuwe werkplek in de garage compleet nieuw stroom laten aanleggen incl. de meterkast en kapjes en knoppen laten maken. Gekozen voor mooie stopcontacten en allemaal netjes aangelegd, ik ben zeer blij met het gemaakte werk.

  Ansems

  Wij zijn zeer tevreden over de service van 040 electricien. Offerte opgevraagd via de site, en meteen via e-mail prijsopgave gekregen. Nadat we akkoord waren met de prijs direct een afspraak gemaakt om onze groepenkast te vervangen. Dit kon al binnen 2 weken! De elektriciën heeft snel en vakkundig de oude stoppenkast vervangen en 3 extra groepen aangelegd. Complimenten voor de snelle en vakkundige service!

  Loes Simons

  Voor onze keukenverbouwing moet vanalles veranderd worden aan de elektriciteit. De jongens van 040 hebben netjes sleuven gefreesd en alles volgens tekening van de keuken leverancier aangepast. Ook zijn er groepen bijgemaakt in de meterkast, snel en niet te duur, dus dik tevreden over de geleverde klus.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×