Krachtstroom aanleggen

Heeft u net een nieuwe sauna gekocht of een elektrische auto? Dan heeft u krachtstroom nodig om deze apparatuur op aan te sluiten. Hiermee kan 040 Elektricien u verder helpen. Onze vakmensen zijn gespecialiseerd in het aanleggen van krachtstroom, het plaatsen van een aardlekschakelaar, volledige groepenkast aanpassen en het verbinden van de meterkast met de stopcontacten.

Wat is krachtstroom?

Krachtstroom is een elektriciteitsaansluiting met meer vermogen dan een standaard elektriciteitsaansluiting. Dit betekent dat er meer stroom naar uw apparatuur kan stromen. Een standaard stopcontact levert 230 Volt, krachtstroom ligt met een spanning van 400 Volt een stuk hoger.

Krachtstroom wordt met name gebruikt voor warmtepompen, jacuzzi’s, zonnepanelen of een oplaadpunt voor een elektrische auto.

1-fase of 3-fase

Daarnaast is er ook een verschil in 1-faseaansluitingen (normaal stopcontact) en 3-faseaansluitingen (krachtstroom). Bij de 3-faseaansluiting komen drie fasedraden van ieder 230V de meterkast binnen en de nuldraad. De stroom komt dan via drie kabels de woning binnen en wordt over de apparaten verdeeld.

1-faseaansluitingen hebben slechts twee draden: de fasedraad en de nuldraad. De stroom komt dan via één kabel de woning binnen.

Wat betekent krachtstroom voor mijn energiekosten?

De kosten van de geleverde krachtstroom zijn niet hoger dan van normale stroom. Een apparaat dat aangesloten is op krachtstroom verbruikt wel vaak meer stroom dan een kleiner apparaat. Hierdoor kunnen de maandelijkse kosten omhoog gaan.

Krachtstroom aanleggen

In de meeste woningen is krachtstroom niet standaard. Bij het gebruik van apparaten die een grotere energiebehoefte hebben, is het noodzakelijk om dit apart aan te leggen. Zo wordt er voldoende elektriciteit aan uw apparaten geleverd.

Heeft u apparatuur die om krachtstroom vragen? Schakel dan een ervaren elektricien in om de aansluiting te realiseren. De vakmensen van 040 Elektricien hebben de juiste kennis en ervaring op zak om de krachtstroom op een veilige manier aan te sluiten.

Het kan namelijk gevaarlijk zijn om zelf krachtstroom aan te sluiten. Schakel daarom altijd een specialist in.

Onze elektricien zal de krachtgroep achter de aardlekschakelaar plaatsen in de meterkast. Indien er nog een 1-fase hoofdschakelaar aanwezig is, schakelt de elektricien deze om naar een 3-fasen schakelaar.

Is de stoppenkast in de woning erg oud? Dan voldoet hij vaak niet aan de eisen voor een krachtstroomaansluiting en is het in sommige gevallen noodzakelijk om de volledige groepenkast aan te passen.

Bij het aanleggen van de krachtstroomaansluiting is het van belang om te controleren of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Is er niet voldoende ruimte in de meterkast, dan moet er een aardlekautomaat geplaatst worden. Een aardlekautomaat is een groep en aardlek in één.

Tot slot sluit de elektricien een kabel aan tussen het krachtstopcontact en de meterkast.

Meterkast krachtstroom

Krachtstroomaansluiting aanvragen

Een krachtstroomaansluiting moet bij uw energieleverancier aangevraagd worden. De energieleverancier maakt dan een aansluiting van 3 x 25 Ampère in de meterkast.

Een elektricien kan vervolgens helpen met de volgende stappen zoals het aansluiten van de 3-fasenstopcontacten, vervangen van de hoofdschakelaars, groepenkast vervangen en het plaatsen van een aardlekautomaat.

Neem contact op met 040 Elektricien

Wilt u in uw woning of bedrijfspand krachtstroom aanleggen? Bij 040 Elektricien kunnen wij u helpen met alles wat met elektriciteit te maken heeft. Onze vakmensen zijn ervaren en erkende elektriciens die zorgen voor uw veiligheid.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 040-2051882 of stuur een mail naar info@040elektricien.nl. Het is ook mogelijk om geheel vrijblijvend een offerte aan te vragen via onderstaand contactformulier. Wij komen graag met een passend prijsvoorstel.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Janneke en Rogier

  Door het ophangen van schilderijen door een leiding geboord waardoor de stroom was uitgevallen. Fa 040 ingeschakeld om dit op te lossen. Reparatie is uitgevoerd en tevens dezelfde week gestuct. Keurig netjes gewerkt.

  Andre Stel

  Door een lekkage een storing gehad in ons bedrijfspand, de spoeddienst van 040 heeft dit dezelfde dag opgelost, en er is ook nog een dakwerker geweest om de lekkage op het plat dak te verhelpen. Professioneel en snel geholpen

  Leonie

  Voor een nieuwe werkplek in de garage compleet nieuw stroom laten aanleggen incl. de meterkast en kapjes en knoppen laten maken. Gekozen voor mooie stopcontacten en allemaal netjes aangelegd, ik ben zeer blij met het gemaakte werk.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×