Bij het aanzetten van de oven ontstaat er meteen kortsluiting. Meestal komt dit doordat er te veel apparaten op een stroomgroep zijn aangesloten. De vraag is natuurlijk: hoe los je dit op?

Stap 1: weet waardoor kortsluiting ontstaat

Zoals je hierboven al las ontstaat kortsluiting aan een (hetelucht)oven meestal doordat er teveel apparaten op een stroomgroep zijn aangesloten.

Ook kan het zijn dat de oven zoveel energie nodig heeft, dat de stroomgroep het niet aan kan. In dit geval slaat de aardlekschakelaar door en gaan alle apparaten uit.

Stap 2: achterhaal de oorzaak van kortsluiting aan de oven

Om kortsluiting aan de oven op te lossen, moet je natuurlijk wel weten waar het probleem zit. Achterhaal dit als volgt:

  1. Controleer de stroomgroep en check hoeveel vermogen (Watt) de groep aan kan.
  2. Controleer de aansluitwaardes van alle apparaten die op de groep zijn aangesloten.
  3. Meestal vind je de aansluitwaarde van een apparaat op het apparaat zelf of in de gebruiksaanwijzing.
  4. Tel de aansluitwaardes van alle apparaten bij elkaar op.
  5. Kijk vervolgens of dit overeenkomt met het vermogen van de stroomgroep. De totale aansluitwaarde mag niet hoger zijn dan het vermogen van de groep.

Stap 3: groepen uitbreiden of switchen van groep

Kom je erachter dat de totale aansluitwaarde hoger is dan het vermogen van de groep? Dan weet je dat er teveel apparaten op de groep zijn aangesloten. Je kunt dit probleem op twee manieren oplossen:

  • Sluit enkele apparaten in huis aan op een andere groep die nog voldoende vermogen over heeft.
  • Heb je geen andere groep beschikbaar? Dan kun je dit oplossen door een nieuwe groep en/of aardlekschakelaar voor de oven aan te laten sluiten door een elektricien.

De elektriciens van 040 elektricien helpen je graag met het aansluiten van een nieuwe groep en/of aardlekschakelaar. Meteen een afspraak inplannen? Neem contact met ons op. We zijn bereikbaar op 040-2051882 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Stap 4: probleem niet opgelost? Neem contact op met de leverancier

Heb je deze stappen doorlopen en doet de oven het nog steeds niet? Dan ligt het probleem waarschijnlijk niet aan de stroomgroepen, maar aan de oven zelf. Is dit het geval, dan adviseren we je om contact op te nemen met de leverancier van de oven.

Tot slot

Na het lezen van deze blog weet je wat te doen bij kortsluiting aan de oven en hoe je kortsluiting oplost. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd bij 040 Elektricien terecht!

 

  • installatie 1
  • storingen 1
  • verlichting 1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

U ontvangt van 040 Elektricien vooraf gratis een vrijblijvende offerte. We maken graag een afspraak met u om bij u thuis te komen kijken. U ontvangt de volgende dag al een prijsvoorstel. 

Offerte aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Elektricien met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Elektricien door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040elektricien.nl

Copyright © 2022 www.040elektricien.nl
Sitemap

040 Elektricien
040 Elektricien 4.7/ 5 based on 1 11 ratings.