040 elektricien meterkast

Tegenwoordig verbruiken we steeds meer energie in onze huishoudens. We sluiten meer elektrische apparatuur aan op ons stroomnetwerk. In oudere huizen kan dit leiden tot overbelasting van groepen in de meterkast.

Soms dient u de meterkast te vernieuwen, maar een nieuwe groep bijplaatsen lost vaak al veel problemen op.

Wanneer de meterkast vernieuwen?

Uw meterkast/stoppenkast laten vernieuwen is een grote ingreep. Alleen bij oudere woningen is het raadzaam om uw meterkast te laten vervangen. Omdat oudere woningen niet over veiligheidsmaatregelen beschikken zoals een aardlekschakelaar.

Twijfelt u of uw installatie nog veilig is? Laat hem dan inspecteren door onze elektriciens.

Wij kunnen de nodige aanpassingen treffen en u eventueel voorzien van een nieuwe meterkast.

 

Wanneer een groep bijplaatsen?

Het tegelijkertijd gebruiken van elektrische apparatuur in het huishouden kan leiden tot stroomstoringen. Denk hierbij aan het gelijktijdig gebruiken van grootverbruikers zoals een wasmachine, droger, oven en strijkijzer.

Slaan bij u de stoppen door of valt de stroom uit bij gelijktijdig gebruik van deze apparatuur? Dan is het verstandig een groep bij te plaatsen.

Ook de aanschaf van nieuwe producten zoals een inductieplaat, een elektrische auto of andere apparaten die veel elektriciteit verbruiken, kan leiden tot overbelasting van uw stroomnetwerk.

Hieronder hebben we enkele redenen om een groep bij te plaatsen op een rijtje gezet:

Overbelasting van een groep

Slaat uw installatie uit bij het aansluiten van meerdere apparaten op uw stopcontacten? Dan bestaat de kans dat de groep die u gebruikt overbelast is. Dit komt vaak voor bij groepen waar grootgebruikers zoals vaatwassers, wasmachines, drogers en keukenapparatuur op aangesloten zitten.

In dit geval is het raadzaam om een groep bij te laten plaatsen.

Producten met krachtstroom

Producten op krachtstroom vragen meer voltage dan de gebruikelijke 230 volt die uit uw stopcontacten komt. Apparaten als sauna’s, jacuzzi’s en terrasverwarmers werken op krachtstroom.

Gaat u dergelijke apparaten aanschaffen? Voorkom dan overbelasting door in de meterkast een nieuwe groep en een krachtstroomaansluiting bij te plaatsen.

Plaatsen van zonnepanelen

Zonnepanelen winnen aan populariteit. De panelen leveren groene stroom via uw meterkast aan uw woning en het elektriciteitsnetwerk.

Gaat u 12 of meer zonnepanelen aanschaffen? Dan is het noodzakelijk om een aparte groep bij te laten plaatsen.

Electrische auto

Elektrisch rijden brengt veel voordelen met zich mee, maar de auto moet ook opgeladen worden. Het oplaadpunt van uw elektrische auto werkt op krachtstroom. Dit vraagt om een nieuwe groep en krachtstroomaansluiting in uw meterkast.

Nieuwe keuken

Inductieplaten zijn de nieuwe standaard om te koken. De platen verbruiken echter veel energie, daarom worden deze fornuizen aangesloten op een zogenoemde “keukengroep”.

Beschikt u nog niet over een keukengroep? Dan is het verstandig deze bij te plaatsen. Zo kunt u ongehinderd uw oven, magnetron en inductieplaat tegelijkertijd gebruiken.

 

Zelf een groep bijplaatsen

Het is mogelijk zelf een groep bij te plaatsen, maar enige kennis van techniek en elektra is een vereiste. Verkeerd handelen en niet secuur werken kan leiden tot kortsluiting, brand, overbelasting van het netwerk of zelfs elektrocutie.

Daarnaast is het van belang dat u beschikt over een hoofdschakelaar die de stroom kan uitschakelen. Beschikt u niet over een hoofdschakelaar? Begin dan niet aan de werkzaamheden.

Een groep bijplaatsen blijft een gevaarlijke klus, daarom raden wij het aan om het te laten doen door een erkend elektricien. Zo weet u zeker dat het goed en veilig gebeurt.

Toch zelf een groep bijplaatsen? Dan moet u het eindresultaat laten controleren door een erkend elektricien. De verklaring van de elektricien stuurt u op naar uw verzekeraar, zo weet u zeker dat u volledig verzekerd blijft.

 

Bijplaatsen of vernieuwen?

040elektricien adviseert u graag over de keuze die bij uw situatie past. Daarnaast plaatsen onze gecertificeerde monteurs waar nodig een groep bij of vervangen de meterkast. Heeft u interesse in onze diensten of vragen? Neem dan contact met ons op.

 

  • installatie 1
  • storingen 1
  • verlichting 1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

U ontvangt van 040 Elektricien vooraf gratis een vrijblijvende offerte. We maken graag een afspraak met u om bij u thuis te komen kijken. U ontvangt de volgende dag al een prijsvoorstel. 

Offerte aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Elektricien met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Elektricien door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040elektricien.nl

Copyright © 2022 www.040elektricien.nl
Sitemap

040 Elektricien
040 Elektricien 4.7/ 5 based on 1 11 ratings.